HABERLER>SPOR
11 Mayıs 2017 Perşembe - 13:27

Altay'dan Başbakan Yıldırım ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na davet

S Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta play off yarı finalinde Çorum Belediyespor'u eleyerek 2'nci Lig'e çıkmak için pazar günü Antalya'da Kocaelispor ile final maçı oynamaya hak kazanan Altay'da nefesler tutuldu.

Altay dan Başbakan Yıldırım ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu na davet

Eski Başkan Ahmet Taşpınar, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, bütün partilerin İzmir milletvekillerini desteğe çağırdı. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'nun İzmir milletvekili olduğunu hatırlatan Taşpınar, "Futbola siyasetin karışmasına karşıyım ancak rakiplere sağlanan imkanlar göz önüne alındığında, İzmir'in sahipsiz kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Altay, adil olmayan bir yarışta stadyumu bile olmadan tek başına buralara geldi" dedi.

- BÜYÜKŞEHİR TARAFTARIN ÇAĞRISINA KULAK VERDİ: ALTAY'A 'KOCA' DESTEK!

Siyah beyazlı taraftarların pazar günü en az 150 otobüsle Antalya'ya çıkarma yapması gerektiğini sözlerine ekleyen Ahmet Taşpınar, Çorum Belediyespor maçında İzmir'in istediği zaman nasıl kenetlendiğini, kenetlendiğinde neler başardığını gördük. Diğer kulüplerin bu maçta Altay'a verdiği destek çok önemliydi. Artık eylem zamanı. Bugün Altay'a destek verildiyse, yarın Karşıyaka'ya, Göztepe'ye, Altınordu'ya, Bucaspor'a, İzmirspor'a, Menemen'e verilir" dedi. Altay'ın çok zor bir süreçten geçtiğini anlatan Taşpınar şöyle devam etti:

"Başkan Özgür Ekmekçioğlu kulübe yeni bir heyecan ve dinamizm getirdi. Bunu yaşadığımız için mutluyuz. Artık tüm Altaylılar maddi ve manevi imkanlarını kullanmalı. Antalya'da daha önce bir kez küme düşüp, bir kez play off'ta elendik. Antalya'da oynanacak bu maçın çıkışın başlangıcı olmasını diliyorum."

MARMARA'DAN VEKİLLERE E-MAİL

Eski Altay Başkanı Cihangir Marmara, 10 İzmir milletvekiline destek çağrısı yaptı. Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri Ahmet Kenan Tanrıkulu, Tuncay Özkan, Aytun Çıray,Ertuğrul Kürkçü, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Musa Çam, Mustafa Balbay ve Oktay Vural'a e-mail atarak destek isteyen Marmara, "Kocaelili bir kadın milletvekili, bu maç için Ulaştırma Bakanlığı'ndan uçak kaldırılmasını istedi. Biz de siyasilerimizden Altay'a sahip çıkmalarını bekliyoruz.

O sinerji yaratılmış durumda. Altay bu liglere yakışan bir kulüp değil. Kocaelispor da öyle. İyi olan kazansın ancak kalbimiz Altay'dan yana. İki kardeş kulübün centilmence bir mücadele sergilemesini temenni ediyorum" dedi.

KARŞIYAKA YİNE TRİBÜNDE

Çorum Belediyespor ile oynanan play off yarı final maçında Altay'a büyük destek veren, en kritik dakikalarda yaptıkları tezahüratla seyirciyi ateşleyen Karşıyakalı taraftarların, Kocaelispor ile Antalya'da oynanacak final karşılaşmasında da  tribünde olacakları öğrenildi.

Karşıyaka'lı futbolseverlerin Altay'dan 1 otobüs talebinde bulunduğu, bu sayının maç gününe kadar artabileceği belirtildi. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, ilçe belediye başkanlarının da maça giderek siyah beyazlığ ekibe destek vereceği bildirildi. Diğer yandan finale gietmek isteyen futbolseverlerin cumartesi günü saat 17.00'ye kadar Altay 1914 Taraftarlar Derneği'ne kadar kayıt yaptırabilecekleri, otobüslerin pazar sabahı saat 06.00'da Alsancak Stadı önünden hareket edeceği duyuruldu. Otobüs ücreti 10, maç bileti ise 5 TL olarak açıklandı.

VALİLİK'TEN ARAÇ

Maç programı kapsamında İzmir Valiliği de harekete geçti. Altay Spor Kulübü'nün taraftarlarına 100 civarında bir otobüsün tahsis edileceği öğrenildi. Valilik, bu konuda çalışmalara başlarken kulüp yöneticileriyle de temasa geçti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da kulübe destek olmak için girişimler başlattı. Altay Kongre Üyesi İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Deniz Şimşek çalışmaları takip etmekle görevlendirildi. Şimşek'in parti adına Antalya'ya gidip organizasyonda aktif çalışma yapacağı öğrenildi. 

ALTAY'IN KOZU İBRAHİM AKIN

Altay'ın finaldeki en önemli kozu İbrahim Akın olacak. Siyah beyazlı ekibin evinde Çorum Belediyespor'u 4-0 mağlup ettiği yarı final rövanş maçında Ferdi'nin attığı ilk golün asistini yaptıktan sonra uzatmada 120+4'üncü dakikada topu ağlarla buluşturan tecrübeli yıldıza finalde de büyük iş düşecek. Daha önce altyapısından yetiştiği Altay'da 2001-02'de Süper Lig'e çıkma sevinci yaşayan İbrahim Akın, bu defa 2'nci Lig'e yükselmek için ter dökecek. Bu sezon genellikle müsabakaların son bölümlerinde görev alan İbrahim Akın, Çorum zaferinde 120 dakika sahada kaldı.

Teknik Direktör Cüneyt Biçer, Çorum Belediyespor galibiyeti sonrası çevresindeki pek çok kişinin, "İbrahim nasıl oldu da, o kadar süre sahada kaldı?" sorusunu sorduğunu belirterek, "İbrahim Akın, 120 dakika sahada kaldı. Çünkü kalması gerekiyordu. Daha önce son 15, 20 ya da 30 dakikada onu kullandık. Çok iyi duruma gelmişken ağır bir hastalık geçirdi. Toparlanması uzun sürdü. Formanın hakkını verdi, tüm ağırlığını oyuna yansıttı" diye konuştu. Çorum maçında bu sezonki gol sayısını 7'ye çıkardı. İbrahim Akın'ın, pazar günü final mücadelesinde yine ilk 11'de oynaması bekleniyor. (DHA)

 
Balbay'dan yurt yönetmeliği çıkışı: Yeni Aladağlar mı yaratacaksınız?'
 
Göztepe'de Başkan Sepil ile Yılmaz Vural arasında soğuk rüzgarlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka ve Göztepe statlarına teklifler için kritik tarih!
İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe'nin yeni statları için 30 ve 31 Mart'ta ...
Altay'dan belediyelere otobüs çağrısı
Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta play off finalinde pazar günü Antalya'da ...
Karşıyaka'da kongre krizi: 'Seçimi iptal edebiliriz'
Karşıyaka'da ilk tarihi 20-21 Mayıs olarak açıklanan olağanüstü kongre ...
 
Bucaspor'da Aurelio sesleri
İzmir'in 2'nci Lig'deki temsilcilerinden Bucaspor'da bu sezon takımı ligde ...
Göztepe'de Kone telaşı
TFF 1'inci Ligi'nde pazar günü saat 17.00'de Bornova Stadı'nda Samsunspor ...
Atlamada İzmir damgası
Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) tarafından 5-7 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenen ...
 
Altay'ın kader maçının oynanacağı yer belli oldu
Spor Toto 3. Lig 1. Grup Play-Off yarı finalinde Çorum Belediyespor'u ...
Göztepe Başkanı Sepil'in istediği oldu: Saatler değişti
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in de desteklediği karar, Futbol Federasyonu'ndan ...
Bucaspor'un yıldızı Süper Lig ekibiyle anlaştı
Altınordu'yla golsüz berabere kaldığı maçta yaptığı inanılmaz kurtarışlarla ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva